De complotfeiten van Carrol Quigley

Power.jpg

De veelgeprezen historicus Carrol Quigley (1910 – 1977) schreef ooit het 1300 pagina’s tellende boek Tragedy and Hope. In dit boek (en een aantal andere boeken) beschreef hij o.a. hoe er gedurende het Britse Rijk een internationaal pro- Angelsaksisch geheim genootschap is opgericht die achter de schermen hun plan voor de wereld probeerde uit te rollen. Dit genootschap, genaamd The Round Table, is in feite de voorloper van allerlei hedendaagse Round Table-organisaties zoals de Council on Foreign Relations (CFR).

Als insider had Quigley toegang tot alle documenten en geheime archieven van dit geheime genootschap. In 1949 publiceerde hij dan ook een zelfstandige studie naar de Round Table-organisatie (The Anglo-American Establishment). Quigley was namelijk geen tegenstander van de organisatie (in tegendeel), maar was wel van mening dat een organisatie die op wereldschaal zoveel significante invloed uitoefent niet geheim hoort te zijn. Geen uitgever wenste er echter zijn vingers aan te branden en het manuscript bleef tot zijn dood in een bureaula liggen. Pas in 1981, vier jaar na Quigleys dood, werd het boek door een kleine, onafhankelijke New Yorkse uitgeverij gepubliceerd. Ook president John F. Kennedy benadrukte trouwens het belang van een volledig transparante samenleving in zijn legendarische speech over geheime genootschappen en het belang van vrije pers:

 

Na het lezen van Quigley’s studie naar Round Table-organisaties besloot Joe Plummer hier een boek over te schrijven om op deze manier het academische werk van Quigley wat toegankelijker te maken voor het grote publiek. Zijn boek, Tragedy and Hope 101, is dan ook een absolute aanrader voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in (doorgeslagen) complottheorieën, maar wel meer te weten willen komen over hoe de politieke hazen nu echt lopen in onze wereld.

 

Lees ook:

https://monetairehervormingennu.wordpress.com/2014/12/09/363/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s