De Tweede Wereldoorlog: Wat ze ons niet verteld hebben

Zo’n twee jaar geleden schreef ik het artikel Over Hitler en de hyperinflatie in Duitsland. In dit artikel ontkracht ik de mythe dat Hitler zogenaamd een monetaire held was die het geldsysteem zou hebben hervormd. Een wijd verspreide mythe op het internet. Wat ik echter ook beschrijf in dit artikel is dat:

 • de hoofdreden voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog tegen Duitsland voornamelijk te maken had met het feit dat Duitsland een economische supermacht begon te worden.
 • Duitsland vervolgens ook nog eens schuldig werd verklaard aan het uitbreken van de oorlog en daarom onmogelijke herstelbetalingen opgelegd kreeg.
 • Hoe Hitler door middel van een boekhoudkundige truc het land er economisch gezien weer bovenop hielp.

The Greatest Story Never Told

Het is om o.a. deze redenen waarom verschillende historische revisionisten kanttekeningen plaatsen bij het algemeen aanvaarde beeld wat men van Hitler heeft. Eén van die revisionisten is Dennis Wise, maker van de documentaire Adolf Hitler: The Greatest Story Never Told. Met zijn meer als 6 uur durende documentaire probeert hij ‘de andere kant van het verhaal’ te vertellen over de Tweede Wereldoorlog. In een notendop:

 1. Hitler was niet alleen maar de op oorlog beluste antisemitische megalomaan zoals de overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog ons hebben doen geloven.
 2. De geallieerden zijn net zo schuldig aan de ellende die de Tweede Wereldoorlog met zich mee heeft gebracht.
 3. De officiële versie van de Holocaust klopt niet.

Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars

In mijn artikel over Hitler en de hyperinflatie in Duitsland citeer ik de Engelse staatsman Winston Churchill:

“Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars”, zei de beroemde Engelse staatsman Winston Churchill ooit. Hij doelde hiermee op het feit dat de machthebbers bepalen welk verhaal er over de geschiedenis wordt verteld. Andere, daarvan afwijkende verhalen worden vaak gecensureerd.

 Ook beschrijf ik dat we Hitler niet als een soort van ‘messias’ voor het Duitse volk moeten zien. Toch is dit wel het beeld dat Wise weet te schetsen in zijn documentaire. Sterker nog, hij verheerlijkt hem. Sommige mensen classificeren de documentaire daarom als antisemitische nazipropaganda. Laat ik dan ook voorop stellen dat ik het niet met alles eens bent wat er in de documentaire aan bod komt (zo gaat bijvoorbeeld deel 24/27 van de documentaire precies over datgene wat ik in mijn eerdergenoemde artikel weerleg).

Toch krijgt de film op internet ook veel lof en eerlijk gezegd snap ik ook wel een beetje waarom. Wise slaagt er naar mijn mening namelijk wel in om het ‘afwijkende verhaal’ te vertellen dat door de overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog is gecensureerd. Op internet brengt de documentaire dan ook enorm veel discussie teweeg. En dat vind ik nu precies interessant aan deze film. Het is namelijk wel ‘though provoking’. Want waar sommige mensen zullen zeggen dat Wise enkel nazipropaganda aan het verspreiden is, zullen anderen mensen zeggen dat hij enkel het ‘Duitse perspectief’ laat zien.

Zelf ben ik van mening dat Wise zijn ‘alternatieve verhaal’ op sommige punten net zo eenzijdig is als het ‘officiële verhaal’. Neemt echter niet weg dat, indien we echt willen leren van deze zwarte bladzijde uit ons verleden, we deze in zijn volledige context dienen te begrijpen.

Advertenties

2 gedachtes over “De Tweede Wereldoorlog: Wat ze ons niet verteld hebben

 1. Interessant. Ook de reacties tot nu toe. Nog velen die de geschiedvervalsing omarmen.
  Wise staat zeker niet alleen. Is door vele historici voorgegaan.
  Een paar goed gedocumenteerde hints:
  http://beforeitsnews.com/war-and-conflict/2013/05/funding-of-hitlernazis-2446880.html
  CHAPTER FOUR Standard Oil Fuels World War II:
  http://reformed-theology.org/html/books/wall_street/chapter_04.htm
  History News Network The Horrifying American Roots of Nazi Eugenics:
  http://historynewsnetwork.org/article/1796
  Rockefeller, Nazis, The UN, & Genocide:
  http://educate-yourself.org/cn/genociderockefellernazis2apr03.shtml
  TRADING WITH THE ENEMY An Exposé of The Nazi-American Money-Plot 1933-1949 by Charles Higham

  Voorts lees historici als George Knupffer, Anthony Sutton, Robert H. Goldsborough, Charlotte Iserbyte, Ted Lang, Henry Makow, Greg Hallet, e.v.a..
  http://www.whale.to/b/higham_b.html

  We zitten nog altijd gevangen in de massapsychose van het wij-zij denken. Dat wordt gecultiveerd, en uitgebuit. Dat maakt dat wij slaapwandelend nu het 4de Rijk inmarcheren.
  Voodoo economics (Joseph Stiglitz), wij – Amerikanen en Europeanen – worden geofferd op het altaar van de neo-cons (fascisten), de Wallstreet-Washington corridor;
  Vanaf donderdag is – onder mediastilte – de onderorde van Bilderberg bijeen in Dovos. (WEF)
  2.600 deelnemers – allen neo-cons c.q. fascisten en hun collaborateurs – onder bewaking van 5.000 manschappen van het Zwitserse leger!
  Dat laat niets te raden over.

  “The answer to unemployment and income equality is technology, which the government must purchase from the private sector.

  Governments are responsible for global security and thus must foot the bill for intrusive spying, tracking and monitoring of all citizens.
  If they were doing such a great job why would security need to increase tenfold this year? The Swiss Army will protect the billionaire class with 5,000 troops.”
  http://peureport.blogspot.it/2016/01/davos-masters-mastering-fourth.html

  Davos 2016 From DiCaprio to Bono to David Cameron, the full list of WEF participants http://www.ibtimes.co.uk/davos-2016-dicaprio-bono-david-cameron-full-list-wef-participants-1537944
  Predictive Programming and the Human Microchipping Agenda: https://player.vimeo.com/video/26487586?title=0&byline=0&portrait=0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s