Veteran Intelligence Professionals for Sanity

Nadat Amerika de wereld gefopt had met het verhaal dat Irak massavernietigingswapens zou hebben is een groep voormalig CIA medewerkers zich gaan verenigen (onder de noemer Veteran Intelligence Professionals for Sanity) om dit soort grapjes in de toekomst te voorkomen. Een soortgelijk grapje is de beschuldiging van Amerika dat Assad in 2013 chemische wapens zou hebben gebruikt tegen zijn eigen bevolking, waar zij dan ook de nodige vraagtekens bij stellen.

Nu is Assad zeer zeker geen lieverdje (koopt ook net zo hard olie van IS, trakteert zijn eigen bevolking regelmatig op bommen, heeft in het begin van de volksopstand in Syrië een groot aantal radicale jihadisten vrijgelaten om op die manier de oppositie te radicaliseren, heeft de Soennitische opstand in Irak gesteund wat later resulteerde in IS en is ook zeer zeker niet vies van martelpraktijken), maar achterlijk is die zeker niet.

Ten eerste realiseerde hij zich maar al te goed dat het inzetten van chemische wapens zou betekenen dat Amerika een reden zou hebben voor militaire interventie (wat vanaf dag 1 al het doel is). Ten tweede gebeurde het incident net op het moment dat UN onderzoekers in Syrië waren aangekomen en zich in de buurt van het incident bevonden. Hoe stom zou je als regering zijn om net op dat moment een dergelijke aanval uit te voeren.

Tevens zijn er ook steeds meer aanwijzingen dat de aanval is uitgevoerd door Syrische rebellen, gefaciliteerd door de Turkse overheid. Meer informatie hierover is te lezen in dit artikel van Veteran Intelligence Professionals for Sanity.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s