Amerika: democratie of corpocratie?

In Amerika kan je enkel president worden indien je de corpocratie achter je hebt staan (voor meer informatie klik hier, hier, hier en hier). JFK is daar een mooi voorbeeld van. Die speelde het spelletje mee, totdat die op de spreekstoel zat. Toen begon hij beleid te voeren wat tegen de belangen van de corpocratie in ging. Poetin maakte in feite gebruik van hetzelfde kunstje: vriendjes worden met oligarchen die hem aan de macht hielpen, om vervolgens een dikke middelvinger naar hun op te steken. En ja, hoe hard de waarheid ook is, zelfs Hitler is voor een groot deel door de westerse corpocratie in het zadel geholpen (welcome to the real world).

Steeds meer Amerikanen beginnen zich dan ook te realiseren dat het niet uitmaakt of je nu op de Democraten of de Republikeinen stemt, in beide gevallen stem je op de corpocratie. Een bekend gezegde is dan ook: If voting could change anything, they would make it illegal. Veel politici komen er in hun loopbaan dan ook achter dat de politieke arena niet altijd de juiste plek is om je idealen te kunnen verwezenlijken.

Hier zijn een aantal redenen voor. Allereerst geldt het principe van ‘wiens brood men eet wiens taal men spreekt’. In 1913 is het een groepje bankiers gelukt om het senaat de Federal Reserve Act te laten ondertekenen. Sindsdien is het land afhankelijk van private geldtovenaars die geld uit het niets creëren en dit uitlenen tegen (samengestelde) rente. De Amerikaanse staatsschuld bedraagt inmiddels bijna 20.000 miljard dollar. Als schuldeiser heb je dan behoorlijk veel leverage op je schuldenaar. Wat veel mensen echter niet weten is dat dit constitutioneel gezien verboden is. In de Grondwet uit 1787 is officieel vastgelegd dat geldschepping een overheidstaak is. Een andere reden is dat politici afhankelijk zijn van bijdragen aan hun campagne om verkozen te worden. Deze bijdragen worden gul verstrekt door de corpocratie, die op die manier invloed uit kunnen oefenen op de mensen die ze mede hebben laten verkiezen.

Het is dit laatste wat het initiatief MayDayPAC wil tackelen: de financiële invloed van de corpocratie tijdens verkiezingscampagnes (their Congress is bought and sold a long long time ago). Dit willen ze doen door in feite hun vijand te verslaan met hun eigen ballgame: door middel van crowdfunding proberen zij in zoveel mogelijk staten zowel Democraten als Republikeinen te ‘kopen’ (hoe ironisch dat ook klinkt) die ‘beloven’ zich in te zetten voor wetgeving om hier iets aan te doen:

Zolang Amerika overgeleverd is aan private geldtovenaars denk ik dat het weinig verschil zal uitmaken, maar het is in ieder geval goed dat steeds meer Amerikanen zich beseffen dat ze geflest worden. Want de echte revolutie is die van het bewustzijn and the people united can never be defeated!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s