Laat je niet foppen door het nieuws!

Laat je niet foppen door het nieuws op de televisie (a.k.a. de idiotbox). Al het ge-etter in Oekraïne heeft niks te maken met operatie ‘Rusland klieren’. Dat is enkel een handig verkooppraatje voor Henk en Ingrid die thuis achter de buis zitten. Waar het Washington primair om gaat is het in stand houden van de petrodollar. Het internationale geldsysteem wat vlak na WW2 is opgericht en waarin de dollar een (afnemende) sleutelrol vervult.

Het waren de economische privileges van dat systeem waardoor de Amerikaanse economie zo groot is geworden na WW2 én waardoor zij hun schulden onbeperkt konden laten oplopen. Tegen dat systeem komt de afgelopen jaren steeds meer verzet, met valutaoorlogen als gevolg. Als dat systeem namelijk valt dan komt de dollarkoers per direct in een vrijval en is Amerika morgen failliet.

Dit probleem zou makkelijk op te lossen kunnen zijn als Amerika bereidt zou zijn om aan monetaire macht in te boeten en er een nieuwe wereldreservemunt in het leven word geroepen die het stokje van de dollar overneemt en die niet aan één land gebonden is. Amerika heeft er echter voor gekozen om een andere weg in te slaan. Elk land wat zich los wil maken van dit systeem kan zich voorbereiden op gekleurde revoluties, een smeercampagne in de media, economische sancties en indien het beoogde resultaat dan nog steeds uitblijft dan worden militaire middelen ingezet. En indien daar geen steun voor is binnen de internationale gemeenschap dan kan het inzetten van een false flag uitkomt bieden. Het doel heiligt de middelen.

En het internationale bankenkartel? Die kijken rustig vanaf de zijlijn toe hoe de kinderen in de zandbak ruzie maken met elkaar. Het enige wat zij belangrijk vinden is zorgen dat er geen figuren aan de macht komen met rare ideeën. Bijvoorbeeld om hun land van schuldvrij geld te voorzien. De war profiteers op hun beurt zitten vanaf de zijlijn weer met hun handjes te wrijven. Hoe meer conflicten er zijn in de wereld hoe meer geld er te verdienen valt. En als laatste hebben we nog de rol van de media. Die werken onder enorme tijdsdruk en nemen daarom in veel gevallen de artikelen van internationale persbureaus zoals Reuters klakkeloos over. Artikelen die in de meeste gevallen al niet meer door journalisten worden geschreven maar door spindoctors. En zo is de cirkel rond.

Zijn er verder nog vragen? Nee? Mooi!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s