Omgekeerde ontwikkelingshulp

”Volgens cijfers van de Verenigde Naties bedroeg de totale buitenlandse schuld van de ontwikkelingslanden 567 miljard dollar in 1980, 1.086 miljard dollar in 1986, 1.419 miljard in 1992, om eind 1995 aan te groeien tot 1.940 miljard dollar. Daarbij liepen de rentebetalingen van 1980 tot 1992 op tot 771,3 miljard dollar terwijl in die periode de betalingen op de hoofdsom 890,9 miljard dollar bedroegen. In totaal hebben de derdewereldlanden in deze periode dus 1.662,2 miljard dollar betaald. Ze hebben een bedrag betaald dat drie keer groter is dan de oorspronkelijke schuld in 1980′.”

Bovenstaande tekst is afkomstig uit het rapport ‘Europa en de ontwikkelingslanden‘. Voor meer uitleg waarom ontwikkelingshulp niet werkt klik hier, hier en bekijk onderstaande video’s.

Advertenties

Een gedachte over “Omgekeerde ontwikkelingshulp

  1. Te schandalig voor woorden. Het is naar mijn mening geen ander verhaal dan het plunderen van (met name) Afrika’s natuurlijke hulpbronnen door de grote Westerse of Aziatische bedrijven. En dan komen de woekerschulden er ook nog overheen. De slavernij is al 150 jaar afgeschaft, maar er is daarnaast bitter weinig aan de situatie veranderd. Loonslavernij en uitbuiting is een alledaagse zaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s